In gesprek met de nieuwe gezichten van Congress Care

Laatste update: 23 mei 2023
In gesprek met de nieuwe gezichten van Congress Care

Sinds 1 januari dit jaar zijn Pepijn Klerkx en Roderick Mulder medeaandeelhouder en daarmee partner van Congress Care. Pepijn Klerkx is al jaren werkzaam bij Congress Care en voor velen een bekende naam. Roderick is nieuw in de branche, maar met zijn financiële achtergrond een welkome aanvulling in de organisatie.

Inmiddels zijn ze 9 maanden onderweg…..
Aan de vooravond van een druk congresseizoen in het najaar gingen ze met elkaar in gesprek.

Roderick trapt af.
Lees hieronder meer over Pepijns passie voor het vak en waar hij zich naast werk nog meer mee bezig houdt!

Roderick: Je werkt inmiddels al 12 jaar voor Congress Care, bijna 12,5 zelfs! Welk moment is het je het meest bijgebleven?
Pepijn: Leuke vraag, maar een lastig antwoord… Van congressen waar opeens de stroom uitviel en we binnen een uur een noodaggregaat hadden geregeld, tot congressen waar live geopereerd werd, tot congressen met indrukwekkende verhalen van (jonge) kankerpatiënten.
Maar qua specifieke congressen…, ik weet niet goed: mijn allereerste internationale congres. Wel 4 grote stands, 900 deelnemers, tot ’s avonds laat posternummers plakken en daarna een borrel in de rooftop bar van het Hilton Hotel in Athene, dat was wel een super ervaring! Er zijn er daarna nog velen gevolgd. De buzz van het reizen en de internationale projecten blijven je bij.

Wat maakt het werken (met collega’s) bij Congress Care zo leuk?
Het met zijn allen toewerken naar een mooi einddoel. Van de eerste kennismaking met de klant tot het moment dat de eerste spreker on-stage komt, die euforie die je dan ervaart “dat hebben we met zijn allen neergezet”, dat is gaaf en verveelt nooit!

Je drinkt graag een speciaalbiertje, voor welk biertje kunnen wij jou wakker maken?
Ik ben geen fijnproever, maar weet wel wat ik lekker vind 😉 Maar een blikje Kees Caramel Fudge Stout¸ of een mooie dubbel dry hopped IPA, daar kun je me wel voor porren!

Hoe combineer jij je drukke baan als directeur, een jong gezin, vrienden, etcetera?
Haha, niet… Grapje! Toegeven, het is zo nu en dan wel een uitdaging. Beter leren plannen en prioriteiten stellen, wat tegelijk één van mijn leerdoelen is, zal hier aan moeten gaan bijdragen. Tevens verhuizen we binnenkort naar een stuk dichterbij kantoor, iets wat me veel meer vrije tijd moet gaan opleveren.

Heb je iets wat je aan mij kwijt wilt?
Niet iets specifieks op dit moment. Ik vind het vooral mooi om te zien dat de samenwerking zich ontwikkelt zoals we bedacht / gehoopt hadden. Laten we die goede ‘flow’ vasthouden!

Andersom stelt Pepijn zijn prangende vragen aan Roderick. Hoe ervaart hij de eerste periode nieuw in zowel de branche als de organisatie. Waar haalt hij zijn ontspanning uit? Je leest het hier!:  

Pepijn: Je bent nieuw in de organisatie, dit was nogal een sprong in het diepe, hoe bevalt het je?
Roderick: Het bevalt mij meer dan goed! Zeer blij met deze stap. Dat sluit niet uit dat ik geen spanning heb gekend. Er zijn voldoende vragen door mijn hoofd gespookt, zowel in het voortraject als tijdens de eerste maanden. Het team is goed, leuk, energiek en zo kan ik nog wel even doorgaan! Ik kijk uit naar de komende jaren binnen Congress Care.

Iedereen heeft valkuilen, wat is die van jou?
Leuke vraag. Dat ben ik het met je eens, iedereen heeft valkuilen. Maar laten we ons maar beperken tot een van de 😉. Ik zou dan toch wel willen benoemen; te snel willen. Dit is iets wat eigenlijk al stamt uit mijn jeugd, wat zich door heeft gezet naar mijn zakelijke bedrijfsleven. Uiteraard heb ik geleerd er mee om te gaan door de jaren heen, maar zodra er enthousiasme en energie bij komt kijken laat ik mijzelf nog wel eens gaan. Hierbij vergeet ik soms dat niet iedereen even snel aangehaakt is, of hetzelfde ziet in het idee als ik. Lijkt me leuk als ik die vraag over 10 jaar nog eens krijg!

Je bent nogal sportief, vertel daar eens iets over?
Eigenlijk ben ik heel mijn leven redelijk sportief geweest. Vroeger tennis gecombineerd met judo. Vervolgens judo laten vallen en gaan voetballen. Na een aantal jaren die combinatie te hebben uitgevoerd, ook tennis laten vallen. Simpelweg vanwege te veel sporten. Tot op de dag van vandaag voetbal ik nog steeds met veel plezier. Naast voetbal loop ik graag hard of stap ik de wielrenfiets op. Sinds kort ben ik ook wéér begonnen met tennis. Vooralsnog is het goed te combineren. Het voordeel ten opzichte van vroeger is dat er geen verplichtingen zijn van trainingen en dergelijke.

Naast het sporten houd je van koken en eten, wat is je lievelingsgerecht?
Je bent goed op de hoogte, klopt! Echt een lievelingsgerecht heb ik niet… Ik lust eigenlijk alles, behalve koriander. En ik eet meerdere dingen vaker en graag. Ik vind koken, met name met anderen, leuk om te doen. Gezellig muziekje, drankje en goed gezelschap. Daarnaast is lekker eten natuurlijk prettig! Als ik enige voorkeur moet uitspreken is het toch wel de Aziatische keuken.

Heb je iets wat je aan mij kwijt wilt?
Houd je mega enthousiasme en energie vast! Het is zeer prettig met je te werken. Je staat klaar voor je collega’s. Hopelijk gaat de mindere reistijd met je aangekondigde verhuizing je meer rust opleveren! 😉
Ohja, en laten we dit over 5 jaar nog een keer doen!

Live kennismaken met Pepijn en Roderick? Kom gerust langs voor een kop koffie en een goed gesprek.