2e BOOG Real World Evidence Symposium

Met groot genoegen nodigen wij u uit voor het 2de BOOG Real World Evidence Symposium. Dit symposium belicht het boeiende onderwerp Artificial Intelligence, dat een steeds grotere rol speelt in zowel de klinische zorg als het onderzoek naar borstkanker. Tijdens deze interactieve 1-daagse bijeenkomst krijgen deelnemers inzicht in de technische en methodologische principes van verschillende AI-systemen, worden de ethische en juridische uitdagingen besproken die gepaard gaan met AI, en worden concrete voorbeelden gepresenteerd van hoe AI de huidige en toekomstige (borstkanker)zorg beïnvloedt.

Kunstmatige intelligentie biedt onderzoekers en behandelaars talloze mogelijkheden. Radiologen worden ondersteund bij het beoordelen van mammogrammen en krijgen informatie van computers over mogelijke afwijkingen. Onderzoekers ontvangen automatische meldingen in het elektronisch patiëntendossier wanneer een patiënt mogelijk geschikt is voor een fase 3-studie. Het analyseren van honderden histologische coupes op Tumor-Infiltrerende Lymfocyten (TILs) is niet langer tijdrovend monnikenwerk, maar kan snel en nauwkeurig worden uitgevoerd door computers.

Natuurlijk roepen deze ontwikkelingen ook vragen en uitdagingen op. Wat houdt kunstmatige intelligentie precies in? Leiden al die geavanceerde algoritmen werkelijk tot betere uitkomsten voor patiënten? En hoe bewijzen we dat? Wanneer is het gerechtvaardigd om een nieuw algoritme in de klinische praktijk of het onderzoek toe te passen? Wat vinden patiënten ervan dat computers hen helpen bij het stellen van diagnoses, het selecteren van therapieën en het bepalen van prognoses? Moeten artsen en onderzoekers vrezen voor hun baan nu computers een deel van hun taken overnemen? Wat zijn de juridische en ethische richtlijnen voor kunstmatige intelligentie in de zorg en het onderzoek?

Doelgroep
Professionals in de medische sector, waaronder clinici, onderzoekers en behandelaars. Het symposium heeft als specifiek doel om deze professionals inzicht te bieden in de praktische toepassing van AI in de klinische setting en de voordelen die het kan bieden.

Registratiekosten
150 EUR  || fysieke deelname op locatie bij De Prodentfabriek
100 EUR || online deelname

Locatie 
De Prodentfabriek
Oude Fabrieksstraat 20
3812 NR Amersfoort
T: 033 2037019
Plan uw route

Accreditatie 
Accreditatie wordt aangevraagd bij Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) – cluster 2

Programmacommissie
Prof.dr. H.M. Verkooijen, Professor of Evaluation of Image-guided Cancer Treatment, Division of Imaging and Oncology, UMC Utrecht
Drs. C.C. van der Pol, chirurg, Alrijne ziekenhuis, BOOG voorzitter
Drs,. J. Heijns, internist-oncoloog, Amphia ziekenhuis, BOOG bestuurslid
Dr. S.A.M. Gernaat, Clinical Epidemiologist/ Assistant Professor, Division of Imaging and Oncology, UMC Utrecht

Organisatie
BOOG Study Center, ondersteuningsbureau van de Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG) i.s.m. CongressCare
Mevr. M. Noordhoek – de Waij, secretaresse, BOOG Study Center

  • Wanneer 31 januari 2024
  • Waar Prodentfabriek, Oude Fabriekstraat, Amersfoort, Nederland
  • Categorie

2e BOOG Real World Evidence Symposium
31 januari 2024

Aanmelden

© Copyright 2023 - Congress Care - Website door Lemone