event-detail-bg

NVvK webinar “ Vitaal en digitaal naar de toekomst”

Congres details

Voeg toe aan mijn agenda: Outlook Calendar
Op Vrijdag 30 oktober organiseert de NVvK een: ALV NVvK van 14.00u-15.00 uur en aansluitend de webinar “ Vitaal en digitaal naar de toekomst” 15.00-17.00 uur. U kunt zich reeds inschrijven via de button hierboven. Klik hier voor de aankondiging, of klik op de PDF. Klik hier voor het programma , of klik op de PDF. Programma Online ALV - 14.00-15.00 uur Webinar “Vitaal en digitaal naar de toekomst” 15.00-17.00 uur Moderator: Dr. Karin J.M. van Gent-de Jong 15.00 - 15.30 uur Update kinderen en Covid-19 Dr. Pieter Fraaij, kinderarts, infectioloog, immunoloog

Voor de geloofwaardigheid misschien handig om te vermelden dat ik hoofd ben van de subafdeling kinder infectiologie, immunologie en reumatologie van het Sophia Kinderziekenhuis en daarnaast een aanstelling heb bij de Viroscience van het ErasmusMC als wetenschapper. Ook ben ik lid vd werkgroep COVID-19 van de NvK en het experise team COVID-19 behandeling van de federatie medisch specialisten.

15.35 - 15.50 uur Uitreiking NVvK Elmex® Scriptieprijs 15.55 - 16.25 uur Cariës voorkomen via beeldbellen, preventieve mondzorg voor kinderen in coronatijd Mw. Marit Verschuuren-Kuijer, mondhygiënist

Afgelopen maart werden wij getroffen door de Corona pandemie, Nederland ging in intelligente lockdown. Veel praktijken waren genoodzaakt om te deuren te sluiten voor reguliere zorg. Ook de preventieve behandelingen bij kinderen werden afgezegd, het motiveren en begeleiden van ouders verviel. Door gebrek aan structuur en routine werden kindermonden minder vaak en minder goed gepoetst. Daarnaast werden er makkelijker tripjes naar de voorraadkast gemaakt, kinderen werden vaker letterlijk zoet gehouden.

De reguliere preventie consulten bestaan voor een groot gedeelte uit het coachen en motiveren van de ouders en hun kinderen, daarvoor is het niet nodig om iemand in je behandelstoel te hebben. Daarom werden de consulten gehandhaafd via beeldbellen. Tijdens het webinar gaat Marit verder in op de aanpak van preventieve mondzorg voor kinderen middels beeldbellen.

16.30 - 17.00 uur Een open apex..... Mw. drs. Machteld Siers, tandarts-endodontoloog

Een dentaal trauma op jonge leeftijd kan resulteren in een avitaal element. Het directe gevolg hiervan is een onafgevormde apex. We bespreken hoe, in het controletraject na het trauma, vastgesteld kan worden of het werkelijk om een vitaal element gaat en we bespreken de keuzes die er zijn als het gaat om de behandeling van een open apex met een parodontitis apicalis. Ook de prognose van een vitaal element met een open apex komt aan bod. Zijn we in staat deze prognose te verbeteren met bijvoorbeeld het inzetten op apexgenese, of moeten we in ons behandelplan altijd rekening houden met een kwetsbaar element?


Inschrijving Kosten: €50, voorinschrijving noodzakelijk via deze link of de button hierboven. Inschrijven is mogelijk tot donderdag 29 oktober 15:00 uur. Accreditatie  Accreditatie is met de volgende punten toegekend: KRT 1,5 punt KRM 2 punten Na afloop van het webinar zullen, indien u uw KRT/KRM nummer heeft doorgegeven bij inschrijving, de toegekende punten worden bijgeschreven in de kwaliteitsregisters.

Voor ons is iedere bijeenkomst een uniek evenement en daarom leveren wij altijd maatwerk

congress-background-1