8e Nationaal AYA Jong & Kanker Congres

Kanker op jongvolwassen leeftijd: Dat verandert alles.

Het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van de 8 regionale AYA-poli’s bij de UMCs/AVL én inmiddels ruim 40 ziekenhuislocaties door het hele land die AYA-zorg verlenen binnen de reguliere oncologische zorg en behandeling.
Haar ambitie is om op korte termijn AYA-zorg operationeel te hebben in álle Nederlandse ziekenhuizen.

Want iedere jongvolwassene met kanker heeft recht op leeftijdsspecifieke behandeling en zorg!

AYA-patiënten hebben vragen over de ziekte en behandelingen en welke gevolgen dat heeft voor het kunnen  afronden van hun studie of het starten op de arbeidsmarkt. Over het aangaan van relaties en het kunnen krijgen van kinderen. Of over hoe je staande te houden in een jong gezin. Het tijdig stellen van de juiste diagnose en het in overleg met de AYA  inzetten van een medische behandeling die rekening houdt met leeftijdsspecifieke mijlpalen is noodzakelijk voor het veilig stellen van een optimale kwaliteit van leven. Dat is AYA-zorg.

Door het opleiden van de AYA-zorgprofessionals blijven kwaliteit, deskundigheid en eenduidigheid van de AYA-zorg binnen het AYA Zorgnetwerk geborgd. Maar ook dient er aandacht te zijn voor wat het met zorgverleners zelf doet om jonge mensen met kanker te behandelen.

Met resultaten uit wetenschappelijk onderzoek naar ‘kanker op de AYA-leeftijd’ kan binnen de leeftijdsspecifieke zorg steeds beter ingespeeld worden op het verlenen van zorg die tegemoet komt aan de leeftijdsspecifieke uitdagingen en zorgbehoeften van de jongvolwassene met kanker.

Op woensdag 28 juni 2023 organiseert het AYA Zorgnetwerk haar 8e Nationaal AYA Jong & Kanker Congres in een nieuw jasje. Mis het niet!

Voor meer informatie en inschrijving verwijzen wij naar de website van het AYA Zorgnetwerk.

Inschrijftarieven

T/m 28 april
Artsen 195,00
Verpleegkundigen 125,00
Paramedici 125,00
AIOS 125,00
Studenten 25,00
Overige deelnemers 250,00
Vanaf 29 april
Artsen 215,00
Verpleegkundigen 145,00
Paramedici 145,00
AIOS 145,00
Studenten 25,00
Overige deelnemers 270,00
  • Congres website Bezoek website
  • Wanneer 28 juni 2023
  • Waar 1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch, Oude Engelenseweg, 's-Hertogenbosch, Nederland
  • Categorie

8e Nationaal AYA Jong & Kanker Congres
28 juni 2023

© Copyright 2023 - Congress Care - Website door Lemone