Voorjaarscongres NVvK & VBTGG 2014

Als doorgewinterde practici zijn we urenlang per week vrij ambachtelijk bezig. Onze ogen diagnosticeren afwijkingen, onze vingers vullen een caviteit en uit onze mond klinken geruststellende woorden. Maar natuurlijk is tandheelkunde veel meer dan het vertonen van een kunstje! Geen kies, mond of patiënt is hetzelfde en die diversiteit is nóg groter in de bijzondere tandheelkunde. En áls we eens een “kunstje” vertonen, is dat gebaseerd op kennis, literatuur, theorie en ervaring.

Om onze praktische vaardigheden actueel te houden, moeten we onze kennis ook voortdurend bijschaven en af en toe weer eens flink inzoomen op de achtergrond van ons doen en laten. Wáárom kiezen we voor een bepaalde behandelstrategie bij parodontale aandoeningen? Hoe handel ik bij het zien van een bepaalde orale afwijking en waar baseer ik dit op? Hoe benader ik een patiënt die regelmatig te kampen heeft met psychoses en waarom kies ik voor die aanpak?

Volgens een mooie traditie slaan de NVvK en de VBTGG hun handen weer ineen om op 7 en 8 maart 2014 een voorjaarscongres te organiseren. Dit jaar duiken de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde en de Vereniging tot Bevordering der Tandheelkundige Gezondheid voor Gehandicapten de diepte in en zullen we het mondgebied goed doorlichten. Met het thema ‘Binnenste Buiten’ halen we zaken die normaal gesproken verborgen blijven naar de oppervlakte. Zo worden halitose (niet ongewoon in de bijzondere tandheelkunde), diepgewortelde parodontologie en de MRSA bacterie onder de loep genomen. We krijgen een kijkje in het hoofd van mensen met een psychose en we worden bijgepraat over orale afwijkingen. Verder onderzoeken we de technieken van de apexogenese, de pijnbeleving van kinderen, de (on)zichtbaarheid van een beperking en leren we meer over integrative medicine, waarbij de nauwe relatie tussen lichaam en psyche centraal staat.

Dit jaar hopen we u te mogen begroeten in het sportieve Papendal te Arnhem. Deze locatie is gelegen op de Veluwe, waar binnen en buiten mooi met elkaar in verbinding staan. Als u zich aan het einde van de dag binnenstebuiten gekeerd voelt door alle informatie, is er gelukkig tijd om ondersteboven te raken van het diner, vermaak en feest! Op zaterdag 8 maart kan alle kennis worden benut tijdens de casusbesprekingen.

We verheugen ons erop om u en uw tandheelkundige team te verwelkomen in hotel Papendal te Arnhem op 7 en 8 maart.

Namens de congrescommissie van de VBTGG en NVvK,
Marjolein van Stiphout

Congrescommissie NVvK & VBTGG
Marloes de Boer
Nanda Greving-Visser
Caroline van Houtem
Karin van Nes
Marieke Schorer-Jensma
Marjolein van Stiphout
Leonard Wetzels

Enroll

Kosten inschrijving
Bij deelname aan het 2-daags congres op vrijdag 7 en zaterdag 8 maart 2014:

T/m 20 februari 2014           Vanaf 21 februari 2014
Lid NVvK en/of VBTGG EUR 375 EUR 520
Niet lid EUR 445 EUR 590
**Aspirant lid EUR 385 EUR 530
Mondhygiënist EUR 395 EUR 540
Assistent EUR 325 EUR 470
Voltijd student (kaart tonen) EUR 150 EUR 295

Bij deelname alléén op vrijdag 7 maart 2014

t/m 20 februari 2014 Vanaf 21 februari 2014
Lid NVvK en/of VBTGG EUR 295 EUR 440
Niet lid EUR 350 EUR 495
**Aspirant lid EUR 325 EUR 470
Mondhygiënist EUR 300 EUR 445
Assistent EUR 245 EUR 390
Voltijd student (kaart tonen) EUR 100 EUR 245

Bij deelname uitsluitend op zaterdag 8 maart 2014 aan het congres: EUR 100

** Aspirant leden kunnen zich tot en met 20 februari 2014 inschrijven voor het
congres inclusief lidmaatschap van de wetenschappelijke vereniging (naar keuze
VBTGG of NVvK).

Deelname aan het congres (vrijdag en/of zaterdag) is inclusief:
Deelname aan het plenair en parallel programma, programmaboek, koffie en thee pauzes, lunch en borrel.

 

General information

Datum
Vrijdag 7 en zaterdag 8 maart 2014

Locatie
Hotel Papendal
Papendallaan 3, Arnhem
Tel: 026-4837911
www.papendal.nl

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor iedereen die breed geïnteresseerd is in de tandheelkunde en met name in de tandheelkundige verzorging van mensen met een beperking, angst, psychische problematiek, medisch gecompromitteerden en kinderen. Tandartsen, mondhygiënisten, mondzorgkundigen, assistenten en alle andere teamleden zijn welkom.

Hotelaccommodatie
Een hotelovernachting van 7 op 8 maart kost EUR 113,50 (eenpersoonskamer, inclusief ontbijt en tax). Een tweepersoonskamer bedraagt EUR 130 (inclusief 1 x ontbijt en tax).
(Indien u gebruik wilt maken van een roomshare, kunt u dit kenbaar maken tijdens de online inschrijving).

Accreditatie
Voor het Voorjaarscongres wordt accreditatie voor de tandartsen (KRT) en voor de mondhygiënisten (KRM) aangevraagd via PE-online.
Het congressecretariaat zal na afloop van het congres ervoor zorgdragen dat de toegekende punten worden bijgeschreven in het kwaliteitsregister via PE-online.

Betaling
Uitsluitend door middel van het afgeven van een éénmalige incassomachtiging of iDEAL.

Annulering
Bij ontvangst van uw schriftelijke annulering tot en met 17 februari 2014 vindt restitutie plaats onder aftrek van EUR 35 administratiekosten. Vanaf 18 februari 2014 kan geen restitutie meer plaatsvinden. Een annulering dient schriftelijk plaats te vinden via e-mail aan: info@congresscare.com.

Groepsinschrijving
Indien u een groepsreservering wilt maken, vraag dan een speciale inlogcode aan bij het congressecretariaat via e-mail: info@congresscare.com.

Secretariat

Congress Care

  • When March 7 - 8th, 2014
  • Where Hotel Papendal, papendallaan 3, Arnhem
  • Category

Voorjaarscongres NVvK & VBTGG 2014
March 7 - 8th, 2014

© Copyright 2023 - Congress Care - Website by Lemone