Therapie op Maat 2013

Geachte collega’s,

 

Hierbij presenteren wij u het programma van het vijfde multidisciplinaire “Therapie Op Maat” (TOM) congres van de NVCO, NVMO en NVRO, verenigd in SONCOS. Het congres zal plaatsvinden op (6), 7 en 8 februari 2013 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem. De vier voorgaande bijeenkomsten werden met elk ongeveer 400 deelnemers, gelijk verdeeld over de drie disciplines, door u zeer positief beoordeeld.

Dit sterkt ons in de gedachte dat TOM in een behoefte voorziet en we hopen u ook nu weer in groten getale te mogen ontmoeten. De programmering van het vijfde TOM congres is opnieuw gevarieerd en geënt op de dagelijkse oncologische praktijk. Ontwikkelingen op het gebied het veelvuldig voorkomende mammacarcinoom en rectumcarcinoom zullen ook nu niet ontbreken. In de sessie nieuwe ontwikkelingen in de zorg is onze gastspreker Bas Bloem, nationale Zorgheld 2011, en initiatiefnemer van het ParkinsonNet, dat het predicaat “meest bijzondere Parelproject van ZonMW” heeft gekregen in 2011. In deze sessie zullen we horen hoe dit initiatief als voorbeeld zou kunnen fungeren voor oncologische netwerken.

Bekende voortrekkers op het gebied van prostaatcarcinoom, beeldvormende diagnostiek en de lokale behandeling van gemetastaseerde ziekte brengen u op de hoogte van de huidige stand van zaken. In samenwerking met onze sponsoren wordt het programma afgewisseld met enkele mini sponsor symposia. Nieuw dit jaar is het wetenschapscafé met poster presentaties door leden van NVMO, NVCO en NVRO. De posters zijn recent gepresenteerd op internationale congressen zoals ECCO, ESMO, ASCO, ESTRO en ESSO. Op deze manier hopen wij dat er nog meer kruisbestuiving van nieuwe ontwikkelingen ontstaat.

De donderdag zal worden afgesloten met in- en ontspanning in de vorm van een multidisciplinair circuit waarbij in teamverband een parcours wordt afgelegd. De prijsuitreiking is op donderdagavond tijdens het diner dat wordt gevolgd door een spetterend feest. Op de avond vóór het congres (6 februari) zal voor collega’s in opleiding tot radiotherapeut oncoloog of medisch oncoloog en voor jonge chirurgen in vervolgopleiding tot oncologisch chirurg een speciale avond georganiseerd worden. Begeleid door ervaren leden van de programmacommissie wordt in multidisciplinaire samenstelling aan de hand van een probleemstelling een innovatieve klinische trial ontworpen. Drie groepen nomineren zich voor de prijs voor het Beste Trial Plan en zij kunnen hun plannen plenair presenteren op donderdag 7 februari. We hopen dat veel vertegenwoordigers van de jonge garde gebruik zullen maken van deze interactieve uitdaging.

We zijn ervan overtuigd dat ook dit vijfde multidisciplinaire TOM congres weer een klinkend succes wordt en zal stimuleren tot verdieping van de onderlinge samenwerking.

 

Voor snelle inschrijvers geldt een gereduceerd tarief.

 

Tot ziens op (6) 7 en 8 februari 2013 in Papendal!

Commissies

Prof. dr. W.T.A. van der Graaf, voorzitter

Prof. dr. C.A.M. Marijnen
Drs. M.W.J.M. Wouters
Dr. P.C. de Jong
Prof.dr. J.H.G. Klinkenbijl
Dr. M.J.C. van der Sangen

Prof. dr. W.T.A. van der Graaf, voorzitter
Prof. dr. C.A.M. Marijnen
Drs. M.W.J.M. Wouters
Dr. P.C. de Jong
Prof.dr. J.H.G. Klinkenbijl
Dr. M.J.C. van der Sangen

Deelnemende verenigingen:

  • Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO)
  • Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO)
  • Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO)

Programma

Voor het volledige wetenschappelijke programma zie de SONCOS website

Inschrijven

 On-line inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk. U kunt zich donderdag ter plekke inschrijven en betalen (pin, credit card en contant).

van ons een bevestiging met routebeschrijving.
Kosten
Inschrijvingen ontvangen tot en met 1 november 2012:
specialisten EUR 255
Aio/Anio EUR 165
Overige deelnemers EUR 500
Inschrijvingen ontvangen na 1 november 2012:
specialisten EUR 300
Aio/Anio EUR 210
Overige deelnemers EUR 500
1-dagregistratie:
Specialisten/Aio/Anio EUR 170
Overige deelnemers EUR 350

Kosten

Inschrijvingen:      
Specialist EUR 300
AIO/ANIO EUR 210
Overige deelnemers EUR 500

1-dagsregistratie:

Specialist / AIO / ANIO EUR 170
Overige deelnemers EUR 350

U ontvangt van ons een bevestiging met routebeschrijving.

Congresdiner
Op donderdagavond 7 februari zal er een feestelijk congresdiner plaatsvinden in Hotel en Congrescentrum Papendal. De eigen bijdrage hiervoor bedraagt EUR 55 per persoon. U kunt zich opgeven voor het diner tijdens uw inschrijving.

Hotelovernachting
Er is beperkte mogelijkheid om in één van de hotels van Hotel en Congrescentrum Papendal te overnachten. Hotelreserveringen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Algemene informatie

Accreditatie
Accreditatie is toegekend door:

  • de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) – 11 punten
  • de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) – 11 punten
  • de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP) – 13 punten
  • de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO) – 13 punten

Wetenschapscafé
Nieuw dit jaar: “Het Wetenschapscafé!” Auteurs van eerder gepresenteerde posters op internationale congressen (zoals bijvoorbeeld: ECCO, ESMO, ESTRO of ESSO) worden van harte uitgenodigd hun poster mee te brengen en te komen presenteren. Tijdens Therapie op Maat zal er een posterprijs uitgereikt worden! U kunt tijdens uw registratie aangeven of u een poster komt presenteren.

Secretariaat

Congressecretariaat Therapie op Maat 2013:

Congressecreta riaat
Congress Care
Postbus 440
5201 AK ‘s-Hertogenbosch
Tel.: 073 690 14 15
info@congresscare.com
www.congresscare.com
#TOM13
Congress Care
Postbus 440
5201 AK ‘s-Hertogenbosch
Tel.: 073 690 14 15
info@congresscare.com
www.congresscare.com

Therapie op Maat 2013
6 - 8 februari 2013

© Copyright 2023 - Congress Care - Website door Lemone