Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2016

Op 17 en 18 november 2016 zullen de 22e Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen plaats vinden in Congrescentrum Papendal in Arnhem. Dit jaar vieren wij het 10-jarig jubileum Oncologiedagen samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen.

Onderwerpen die aansluiten aan de dagelijkse praktijk vormen de kern van het programma. Dit jaar wordt hieraan ruimschoots aandacht besteed onder noemer “less is more” bij onder andere: colorectaal carcinoom, palliatieve zorg, blaascarcinoom, cholangiocarcinoom, immunotherapie en als afsluiter mammacarcinoom.

Minister Schippers van VWS heeft voor de periode 2014-2018 een bedrag van 25 miljoen beschikbaar gesteld om de toekomstbestendigheid van onze gezondheidszorg het hoofd te bieden. Ook de stijgende kosten spelen hier een belangrijke rol, waarover wij op donderdag een debatsessie zullen houden met alle spelers op dit gebied.

Dit jaar is er een nieuwe artsenvereniging opgericht voor huisartsen en specialisten met de naam: arts en voeding. Er is nauwelijks aandacht voor voeding en circa 0,001 procent van de onderwijstijd gaat over voeding en leefstijl. De keynote lecture zal gaan over voeding en kanker van een landelijk bekende spreker. Ook de jonge collegae kunnen opnieuw wedijveren voor de Proefschriftprijs en de Pieter De Mulder Award. Kortom een programma voor de dagelijkse praktijk voor de perifere en academische artsen betrokken bij de oncologische zorg.

Meer informatie vindt u op de congreswebsite: www.nvmodagen.nl 

We hopen u allen weer in grote getalen te mogen verwelkomen!

Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2016
17 - 18 november 2016

© Copyright 2023 - Congress Care - Website door Lemone