10 tips!

Ellis Erren

Sponsorwerving online meetings

Help! Alle meetings online…. Hoe geef je je sponsoren een podium tijdens een online meeting en hoe werf je sponsoren in deze tijden? Het afgelopen jaar heeft ons gedwongen op een creatieve manier te kijken naar mogelijkheden, een online invulling te geven aan al afgenomen sponsorpakketten en plannen te maken voor werving van sponsoren voor nieuwe meetings.

We delen graag 10 tips

 1. Ga in gesprek!
  Jaarlijks terugkerend congres met een trouwe groep sponsoren? Plan een sponsormeeting en ga in gesprek. Welke resultaten verwachten zij van hun financiële bijdrage?
 2. In contact met deelnemers
  Verkoop logins wanneer je een online platform gebruikt. Sponsoren kunnen zo makkelijk in contact komen met deelnemers via chat of video. Tip: toon bij de naam van de deelnemer de functie. Zo kunnen sponsoren gerichter zoeken.
 3. Programma voor selecte groep deelnemers
  In geval van medische meetings: maak een deel van het programma of platform enkel toegankelijk voor  publiek met een voorschrijfbevoegdheid. Op deze manier kunnen sponsoren met een selecte groep toch productinformatie delen.
 4. Voortraject
  Bied je sponsoren mogelijkheden om een banner op te nemen in een mailing naar alle ingeschreven deelnemers. Informeer je sponsor na afloop over de uitkomsten van de mailing. (hoe vaak geopend + geklikt op banner)
 5. Online hospitality rooms
  Creëer hospitality rooms in plaats van virtuele stands. In deze ruimtes kunnen sponsoren een spreker aan het woord laten, een video afspelen of in gesprek met deelnemers waarbij alle deelnemers in beeld zijn.
 6. Hoe ziet het eruit?
  Visualiseer de sponsoritems. Virtuele stand? Laat dan zien hoe deze eruit komt te zien. Online platform? Informeer ze over de mogelijkheden om in contact te komen met deelnemers. Sponsoring van een logo op het online dashboard? Laat zien waar deze komt te staan.
 7. Eerder openstellen online platform
  Stel het platform al enkele dagen eerder open voor deelnemers en sponsoren. Zij kunnen zo eerder in contact komen met elkaar en afspreken elkaar in een pauze moment op de dag zelf live te spreken.
 8. On demand programma na afloop
  Verleng je online congres met een on demand programma voor een langere betrokkenheid van deelnemers. Weergave van logo’s en/of banners in mails over het on demand programma na afloop kunnen een sponsoritem zijn. Hetzelfde geldt voor herinneringsberichten om het on demand programma te bekijken.
 9. Effectief sponsoritem!
  Tip: laat je sponsor een relevante poll vraag aanleveren en laat deze direct na afloop in beeld komen. Grote kans op hoge respons!
 10. Gebruik je Social Media kanalen
  Actief op Social Media om je online meeting te promoten? Zet dit in als sponsoritem! Laat je sponsoren de content aanleveren en post dit op alle kanalen. Laat ze na twee weken weten hoe vaak er op de berichten geklikt is en hoe vaak ze gedeeld zijn.

Met behulp van bovenstaande tips is het ons aardig gelukt om het afgelopen jaar nieuwe sponsoren te werven voor onze (online) congressen. Ook online zijn er zoveel mogelijkheden!

Plan de campagne

De sponsoritems die je aanbiedt zijn erg afhankelijk van het type online meeting. Een platform heeft andere mogelijkheden dan een basic Webinar. Het helpt om een lijst te maken met alle mogelijke online sponsor mogelijkheden en per bijeenkomst de passende items toe te voegen aan je ‘sponsor boodschappenlijstje’.  Bij sommige meetings zorgen juist samengestelde sponsorpakketten ervoor dat sponsoren sneller toezeggen, soms werkt het juist beter om losse mogelijkheden aan te bieden.

Hulp bij sponsorwerving

Alle tips gelezen, maar geen idee waar je moet beginnen? Neem gerust contact op om eens van gedachten te wisselen. Wij hebben het afgelopen jaar vele uiteenlopende online meetings georganiseerd waarbij in 95% van de gevallen sponsoring aan de orde was. Bovendien beschikken wij na (bijna!) 25 jaar over een grote database met sponsorcontacten binnen de gezondheidszorg. Een database die wij graag gebruiken om van jouw (online) meeting een succes te maken.

Neem gerust contact op om eens van gedachten te wisselen!
073-6901415 | d.jacobs@congresscare.com

© Copyright 2023 - Congress Care - Website door Lemone